AI-yndling Nvidia øker inntektene kraftig og knuser forventningene igjen

Databrikkeprodusenten omsatte for 13,5 milliarder dollar i forrige kvartal. Neste gang tror de inntektene gjør enda et hopp til 16 milliarder dollar. Aksjen hopper i etterhandel.

Nvidia-sjef Jensen Huang under COMPUTEX-konferansen i Taiwan i mai i år.
Publisert:

Det store teknologiselskapet Nvidia har vært en børsrakett så langt i 2023. Onsdag kveld legger databrikkeprodusenten igjen frem kvartalstall som knuser markedets forventninger.

Inntektene til Nvidia øker kraftig for andre kvartal på rad. De landet på 13,5 milliarder dollar forrige kvartal.

Det tilsvarer en omsetning på rundt 143 milliarder kroner med dagens kurs.

Les på E24+

Investtech-analyse: Kjøp disse tre aksjene

På forhånd hadde analytikerne ventet at omsetningen skulle lande på 11,04 milliarder dollar, ifølge estimater Bloomberg har hentet inn. Det var litt høyere enn de 11 milliardene Nvidia selv anslo ved forrige tallslipp, en spådom som bidro til å løfte selskapet kraftig på børs.

– En ny æra innen databehandling har begynt, sier Nvidia-sjef Jensen Huang i kvartalsrapporten, og viser til at bedrifter over hele verden beveger seg i retning av generativ AI.

AI-yndling

Nvidia produserer noen av de kraftigste komponentene som trengs for å bygge AI-produkter, med de best utbyggede økosystemene.

Derfor har selskapet blitt omtalt som kongemaker av blant annet The Washington Post. Får du ikke kjøpt Nvidias AI-brikker er veien mot å lage AI-produkter mye lengre.

Den økte omsetningen er i stor grad drevet av datasenter-virksomheten, som inkluderer AI. Datasenter-segmentet hadde 10,32 milliarder dollar i inntekter forrige kvartal. På forhånd ventet analytikerne her en omsetning på 7,98 milliarder dollar.

Det justerte resultatet landet på 2,7 dollar per aksje, tilsvarende 6,74 milliarder dollar. Analytikerne hadde ventet et resultat på 2,07 dollar per aksje.

Alle disse kvartalstallene er, i tillegg til å knuse forventningene, kraftig opp fra samme periode i fjor. Nvidia har avvikende regnskapsår, og forrige kvartal er perioden mai-juli 2023.

Venter enda sterkere neste kvartal

Akkurat som ved forrige tallslipp klinker Nvidia til med mye sterkere forventninger for kvartalet vi nå er inne i.

Selskapet tror det vil ha 16 milliarder dollar i inntekter i perioden august-oktober, pluss minus to prosent.

Analytikerne hadde på forhånd trodd at forventningene skulle være på 12,5 milliarder dollar for dette kvartalet.

Nvidia-aksjen stiger i etterhandel på Wall Street etter de sterke kvartalstallene og forventningene om et nytt kraftig inntektshopp. Aksjen er opp 8 prosent ved 22.50-tiden.

Skyhøy markedsverdi

Databrikkeprodusenten, som blant annet lager kunstig intelligens-produkter, skjøt opp på børs sist de la frem tall i slutten av mai.

Da spådde de 11 milliarder dollar i inntekter i kvartalet etter, på bakgrunn av etterspørselen etter deres kunstig intelligens-produkter. Resultatet for det kvartalet var også bedre enn ventet.

Nvidia-aksjen har steget jevnt gjennom hele 2023, men det tydeligste hoppet kom etter forrige kvartalsrapport. Før kveldens resultatslipp hadde aksjen steget 222 prosent siden nyttår.

Oppturen har tatt Nvidia inn i den eksklusive klubben av selskaper med en markedsverdi på over 1000 milliarder dollar, sammen med Apple, Microsoft, Alphabet og Amazon.

Publisert:

Her kan du lese mer om