Aker BP steg 0,57 prosent på negativ Oslo Børs

Oslo Børs snudde ned etter to dager med oppgang. Aker BP steg etter produksjonsoppdatering for andre kvartal.

Publisert:

Ved stengetid endte Hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,85 prosent.

De viktigste europeiske børsene er også i negativt terreng ved stenging på Oslo Børs.

Onsdagen begynte med bred nedgang i de asiatiske aksjemarkedene, i etterkant av tall som viste at aktiviteten i tjenestesektoren i Kina og Japan falt i juni.

Les på E24+

Analytikere før tallslipp: – Den aksjen ser veldig billig ut nå

Slik så det ut for noen av de mest omsatte aksjene ved stengetid:

  • Equinor endte ned 1,52 prosent
  • Aker BP steg 0,57 prosent
  • Frontline endte opp 0,28 prosent
  • DNB falt 0,35 prosent
  • Salmar falt 0,48 prosent

Oljeprisen steg

Oljeprisen steg forsiktig gjennom dagen.

Nordsjøoljen (brent spot) omsettes for 76,33 dollar fatet ved stengetid på Oslo Børs. Det er en oppgang på 0,39 dollar siden stenging tirsdag.

Oljeprisen har steget begge dagene tidligere i uken, i etterkant av at Russland og Saudi Arabia varslet kutt i oljeproduksjonen for august. Til tross for varslene om kutt har oljeprisen holdt seg stabil.

Opec, organisasjonen for oljeproduserende land, holder seminar i Wien onsdag og torsdag.

Blant annet vil Saudi-Arabias energiminister Abdulaziz bin Salman snakke, skriver TDN Direkt. Da ministeren annonserte landets oljeproduksjonskutt i forrige måned, lovet han å gjøre "hva enn som er nødvendig" for å stabilisere markedene.

Kvartalsoppdatering fra Aker BP

En ny kvartalssesong står snart på trappene.

Olje- og gasselskapet Aker BP delte onsdag morgen en produksjonsoppdatering i en børsmelding.

Her kom det frem at selskapet hadde en produksjon på 480.700 fat oljeekvivalenter per dag i andre kvartal av 2023. Volumet er en ny kvartalsrekord for selskapet.

Økt produksjon ved Johan Sverdrup-feltet er blant årsakene som bidrar til rekordproduksjonen.

Aker BP offentliggjør sine resultater for andre kvartal 13. juli.

Aker BP-aksjen ender opp 0,57 prosent ved stenging.

Bakkafrost slaktet mindre enn ventet i andre kvartal

Den færøyske lakseoppdretteren Bakkafrost hadde et slaktevolum på 16.000 tonn i andre kvartal. Det opplyste selskapet i en børsmelding tirsdag ettermiddag.

På forhånd var det ventet at Bakkafrost skulle ha et slaktevolum på 20.270 tonn i kvartalet, ifølge snittet av estimater fra fem analytikere hentet inn av Bloomberg.

Bakkafrost legger frem sine fullstendige kvartalsresultater 22. august.

Les også

Svak krone løfter norsk sjømateksport til ny rekord

Pareto Securities skrev i en oppdatering at det lavere enn ventede slaktevolumet fra Færøyene og lavere enn ventet fôrsalg vil ta ned estimatet for driftsresultat i andre kvartal med 25 prosent, og for helåret med seks prosent, ifølge TDN Direkt.

– Forutsatt at helårsguidingen holdes uendret for Færøyene, vil revidering av 2023-estimatene være noe lavere enn dette. Vi bemerker imidlertid også at vi var under konsensus før oppdateringen, skriver Pareto.

Bakkafrost-aksjen falt 0,15 prosent gjennom handelsdagen.

Hexagon Purus sikret kontrakt verdt flere hundre millioner

Ifølge en børsmelding onsdag formiddag, har selskapet sikret seg rammeverkene i en femårsavtale for å levere hydrogensystemet til et verdensledende energiselskap.

Verdien på avtalen skal ifølge meldingen være på omtrent 27 millioner euro, noe som tilsvarer cirka 314 millioner norske kroner.

– Dette viser at etterspørselen etter våre teknologiske systemer fortsetter å være sterke, sier Michael Kleschinski i Hexagon Purus.

Hexagon Purus-aksjen ender ned 0,71 prosent ned onsdag.

Meglerhus justerte kursmål

Onsdag har det kommet en rekke oppdaterte kursmål fra ulike meglerhus:

  • Pareto Securities nedjusterte kursmålet på XXL til 1,0 krone pr. aksje, fra 1,5 kroner, og gjentar en salgsanbefaling. Pareto nedjusterer også kursmålet på Europris til 85 kroner pr. aksje, fra 90 kroner, og gjentar en kjøpsanbefaling. XXL-aksjen er ned 2,95 prosent for dagen.
  • Nordea Markets nedjusterte kursmålet på Elkem til 40 kroner pr aksje, fra 50 kroner, og gjentar en kjøpsanbefaling. ABG Sundal Collier nedjusterer kursmålet på samme selskap til 33 kroner pr aksje, fra 40 kroner, og gjentar en kjøpsanbefaling. Elkem-aksjen falt 1,86 prosent onsdag.
  • Kepler Cheuvreux nedjusterte kursmålene på oppdrettsaksjer. Austevoll Seafood nedjusteres fra 116 kroner til 106 kroner, Grieg Seafood nedjusteres fra 100 kroner til 90 kroner, mens Lerøy nedjusteres fra 67 kroner til 56 kroner. Mowi nedjusteres til 240 kroner fra 260 kroner, mens Salmar nedjusteres til 540 fra 580 kroner.
  • ABG Sundal Collier nedjusterte sitt kursmål på Yara til 400 kroner fra 450 kroner og gjentar holdanbefaling på aksjen. Yara-aksjen falt 0,52 prosent gjennom handelsdagen.
Les på E24+

Kjøpe bolig? Her er ekspertrådene du burde lese

Les også

Slutt på raske matprishopp – eksperter ber dagligvarekunder følge med

Publisert: