Bred nedgang på Oslo Børs ved stengetid

Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet rett ned og holdt seg i negativt terreng, etter sur stemning i de globale aksjemarkedene som følger av blant annet en nedgradering av USAs kredittvurdering.

Publisert:

Onsdag pekte pilene tydelig nedover på Oslo Børs. Hovedindeksen falt fra start, og endte ned 1,12 prosent.

Slik så det ut for de mest omsatte ved stengetid:

  • Equinor falt 0,89 prosent
  • DNB gikk ned 1,05 prosent
  • Frontline endte med en nedgang på 1,89 prosent
  • Aker BP stengte med et fall på 1,29 prosent
  • Yara faller 0,82 prosent
  • Norsk Hydro går ned 1,51 prosent

Barclays nedjusterer sitt kursmål på Tomra-aksjen til 170 kroner fra 205 kroner, melder Reuters. Aksjen er ned 2,44 prosent onsdag.

Oljeprisen, som har steget mye den siste måneden, ble handlet til 84,22 dollar fatet ved stengingstid. Til sammenligning ble et fat Brentolje omsatt for 84,54 dollar ved stengetid på Oslo Børs tirsdag.

Les på E24+

Forvalter: De beste utbytteaksjene på Oslo Børs

Råoljelagrene i USA falt betydelig med 15,4 millioner fat i forrige uke, ifølge en undersøkelse fra American Petroleum Institute (API) tirsdag.

De offisielle tallene fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, ble publisert onsdag ettermiddag og viste at råoljelagrene falt med 17 millioner fat i forrige uke til 439,8 millioner fat.

Det er den største volumnedgangen i amerikanske råoljelagre siden 1982, ifølge Bloomberg.

Kutter USAs kredittvurdering

Kredittvurderingsbyrået Fitch nedgraderer USAs kredittverdighet ett hakk fra trippel A til dobbel A pluss, ifølge en melding tirsdag. AAA er den sterkeste kredittverdigheten, mens AA+ altså er hakket svakere.

Fitch peker på verre finansielle forhold og styring.

I mai sto USA på randen av mislighold av gjelden ettersom politikere kranglet om gjeldstaket. I juni endte det med at Washington så vidt unngikk mislighold etter at det ble inngått en avtale om å løfte gjeldstaket like før fristen.

Sent i mai advarte Fitch om en mulig nedgradering, og kredittvurderingsbyrået pekte den gang på økt politisk splittelse som et hinder for å komme frem til en løsning, skriver Financial Times.

Publisert:

Her kan du lese mer om