BW Offshore falt tungt på positiv Oslo Børs

BW Offshore er blant dagens klare børstapere etter tallslipp fra selskapet. På motsatt side av skalaen hadde Hafnia og Magnora en god børsdag.

Publisert:

Oslo Børs gjorde et hopp utover ettermiddagen på ukens første handelsdag og endte til slutt opp 1,21 prosent etter en dag der pilene pekte oppover fra start.

Den europeiske gassprisen (TTF) har steget kraftig i løpet av handelsdagen, og er ved handelsdagens ende opp 8,52 prosent.

En talsperson for Chevron Australia sier at selskapet har mottatt varsel om streiker ved deres Gorgon- og Wheatstone-anlegg fra 7. september, ifølge Reuters. Streikefare i Australia, som er en stor gassprodusenten, har gitt utslag i gassprisen flere ganger den siste tiden.

Les på E24+

Danske Bank-sjefen om skandaleårene: – Veldig utfordrende

Et fat nordsjøolje (brent) handles ved børsslutt for 84,17 dollar, opp 0,13 prosent siden midnatt.

Oljeselskapene bidro til å løfte Oslo Børs. Equinor steg 1,71 prosent, mens Aker BP er opp 1,38 prosent. PGS (ned 5,72 prosent) og Frontline (opp 0,94 prosent) er også blant de mye omsatte aksjene.

Nedtur for BW Offshore

BW Offshore, som driver med flytende produksjonsskip, faller tungt på Børsen torsdag etter å ha lagt frem kvartalstall i morgentimene.

Aksjen endte ned 12,72 prosent. Den er både en av dagens klare børstapere og en mye omsatt aksje.

Driftsresultat (ebitda) for andre kvartal falt. Det endte på 60,9 millioner dollar, ned fra 79 millioner dollar i første kvartal.

Nedgangen i driftsresultatet i kvartalet skyldes kostnader forbundet med at det flytende produksjonsskipet Petroleo Nautipa ble lagt i opplag og justeringer relatert til salg av skipet Sendje Berge, går det frem av rapporteringen fra selskapet.

Videre skriver BW Offshore at Barossa-prosjektet går videre i tråd med planen, men at prisvekst påvirker bygge- og installeringsfasen. Inflasjonen ventes å «spise opp» (konsumere) bufferne for bygging og installering (EPCI), mens det tidligere er beskrevet som «spise av».

Under kvartalspresentasjonen sier administrerende direktør Marco Beenen at basert på alt selskapet ser og vet av erfaring som kan skje før første gass i 2025, vil EPCI-marginene vil bli brukt opp innen da, ifølge Infront TDN Direkt.

Hafnia hadde over 10 mrd. i overskudd

I motsatt endte av skalaen får Hafnia en opptur på Børsen, som en annen mye omsatt aksje.

En rekke meglerhus har i løpet av mandagen høynet sine kursmål for aksjen.

Produkttankrederiet meldte fredag om et brutto driftsresultat (ebitda) på 261,6 millioner dollar (ca. 2,8 milliarder norske kroner) i andre kvartal 2023. Til sammenligning var brutto driftsresultatet 258 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Den samlede nettoinntektene i første halvår av 2023, gjør at selskapet de siste 12 månedene har hatt over 1 milliard dollar i overskudd, ifølge børsmeldingen. Med dagens kurs tilsvarer det omtrent 10,7 milliarder norske kroner.

Selskapet skriver at de vil betale ut 128 millioner dollar i utbytte til aksjonærene for inneværende kvartal.

Hafnia endte dagen opp 4,88 prosent.

Magnora vurderer alternativer

Fornybarselskapet melder mandag både at de skal gjennomgå egen struktur, og at de har mottatt oppkjøpsinteresse.

Aksjen gjorde et hopp etter meldingen. I skrivende stund er den opp 9,3 prosent.

En potensielle reorganiseringen, samt interesse fra potensielle kjøpere og investorer, gjør at Magnora har valgt å hentet inn Pareto Securities som rådgivere.

Meglerhuset skal bidra når ledelsen og styret i Magnora ser på ulike muligheter, inkludert mulig oppkjøp, sammenslåing eller kapitalmarkedsaktiviteter i fremtiden.

Magnora-kursen endte opp 10,38 prosent.

Publisert: