Elon Musks X-skilt tas ned etter tre dager

Elon Musks store X-skilt i San Francisco er tatt ned, bare noen dager etter at det ble satt opp. Det skjer etter at byen mottok flere klager om skiltets sterke lys.

Publisert:

Da skiltet ble satt opp på hovedkontorets bygning på fredag, startet de lokale myndighetene i San Francisco en undersøkelse blant innbyggerne.

Den handlet om hvorvidt selskapet X, tidligere kjent som Twitter, som eies av Elon Musk, hadde tillatelse til å montere skiltet på taket. Det kreves nemlig spesielle tillatelser for å montere eller endre skilt på byens bygninger og tak, blant annet av sikkerhetsgrunner, rapporterer CBS News.

I løpet av helgen mottok byen også flere klager fra beboere i området som ble forstyrret om natten av skiltets sterke lys. Totalt mottok myndighetene 24 klager mot skiltet, rapporterer CNN.

– Når jeg først trodde det var et lyn, ble jeg forvirret. Jeg gikk til vinduet mitt og så ut, men jeg kunne ikke se noe i det hele tatt. Jeg trodde det var en politisirene eller noe lignende, sier Patricia Wallinga, som bor rett overfor X-huset, til CBS News.

Da bygningskontoret skulle sjekke skiltet på mandag, ble de møtt av bygningsarbeidere som demonterte det. Eiendomseierne vil bli tvunget til å betale tilbakevirkende tillatelsesavgifter og ytterligere avgifter som skal dekke myndighetenes undersøkelse, rapporterer CNN.

Tidligere i juli kunngjorde Elon Musk, som kjøpte Twitter i fjor, at selskapet skulle endre navn til X. I forbindelse med navneendringen ble den nye logoen satt opp på selskapets kontor i San Francisco.

Les også

Tesla omsatte for 24,9 milliarder dollar i andre kvartal

Les også

Nå er Twitter-fuglen borte

Publisert:

Her kan du lese mer om