Flems aksjehandler: Veddet på 11 aksjer utenom Investtech-porteføljen

Utenriksminister Anniken Huitfeldts mann handlet i 40 aksjer i løpet av snaue to år. Men ikke alle veddemålene fulgte den anbefalte porteføljen.

Anniken Huitfeldt (Ap) og mannen Ola Flem, her avbildet i forbindelse med Stortingets avslutningsmiddag i 2021.
Publisert: Publisert:

Det viser E24s gjennomgang av aksjehandlene til Ola Flem og Investtechs anbefalte aksjeporteføljeInvesttechs anbefalte aksjeporteføljeDet norske selskapet Investtech driver med teknisk aksjeanalyse som danner grunnlag for anbefalinger om kjøp eller salg av aksjer, og selskapet har en anbefalt aksjeportefølje som oppdateres med nye aksjer en gang i uken. som han har fulgt.

Flem har gjort mer enn 100 handler i 40 forskjellige aksjer siden Huitfeldt ble utenriksminister, viser listen over samtlige aksjehandler som ble offentliggjort av Utenriksdepartementet onsdag.

Siden Huitfeldt ble medlem av regjeringen i oktober 2021 har han blant annet handlet aksjer i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen og i børsnoterte lakseselskaper, selskaper som har vært påvirket av beslutninger regjeringen har tatt.

Les også

Investeringsdirektør om Flems aksjehandler: – Ikke noe som tyder på informasjonsfordel

Flem har oppgitt at de fleste av investeringsbeslutningene var knyttet til Investtechs portefølje, sa Huitfeldt til VG da saken ble kjent.

E24s sammenstilling av porteføljen og aksjehandlene viser at Flem har fulgt anbefalingene fra Investtech, men han har også handlet i 11 aksjer som ikke var i porteføljen.

Disse aksjene sto for rundt en tredjedel av Flems handler.

Aksjehandlene

  • I 29 av 40 aksjer har Flem enten gjort kjøp kort tid etter at aksjen ble tatt inn i porteføljen eller solgt etter at aksjen ble anbefalt solgt av Investtech. Han har imidlertid gjort flere handler i enkelte aksjer som har avveket fra porteføljen.
  • 11 av aksjene Flem handlet har derimot ikke vært i porteføljen til Investtech i tidsrommet fra 1. oktober 2021 til 22. august 2023.
  • I de 11 aksjene har Flem kjøpt og solgt for et samlet beløp på 3,67 millioner kroner, mens han har kjøpt og solgt for 3,46 millioner kroner i de 29 porteføljeaksjene.
  • Flem har gjort 108 handler i perioden, fordelt på kjøp og salg. 38 av handlene ble gjort i de 11 aksjene som ikke var i Investtech-porteføljen.
Les også

Kjøpte aksjer i selskaper som Huitfeldt hadde møtt

Flem har i de fleste aksjene kjøpt like mye som han har solgt siden oktober 2021.

Men i fire av 40 selskaper selges det flere aksjer enn det kjøpes, noe som kan skyldes at investoren har hatt en større beholdning i selskapene før Huitfeldt ble statsråd.

Disse fire selskapene, solselskapet Rec Silicon, seismikkselskapet Magseis Fairfield, investeringsselskapet Saga Pure og offshorerederiet Solstad Offshore, er også selskaper som ikke har vært i Investtechs portefølje.

De andre aksjene som ikke var i Investtech-porteføljen er rederiet Belships, XXL, teknologiselskapet Link Mobility, Pareto Bank, oljeselskapet Vår Energi, seismikkselskapet PGS og et børsnotert produkt som kunne tjene på aksjefall i hydrogenselskapet Nel.

På vegne av Ola Flem skriver advokat Pan Farmakis i Langseth advokatfirma at Flems selskap Flemo AS har lagt frem all informasjon om selskapets aktivitet i aksjemarkedet, hvor det fremgår at Flemo AS har hatt to store aksjeposter i Magseis Fairfield og Rec Silicon.

– Aktivitet utover disse har i stor grad vært basert på Investtech sine anbefalinger, men selvsagt ikke bare det. Analysen til E24 hvor 29 av 40 selskaper er knyttet til Investtech sin modellportefølje kan stemme godt, skriver han i en epost til E24.

Handlet utenom porteføljen

Handelsoversikten viser at Flems aksjehandel var dominert av Rec Silicon i 2021, med ni av totalt 18 handler etter oktober. Syv av de åtte aksjene han handlet i frem mot årsslutt var ikke i Investtechs portefølje.

Våren og sommeren 2022 kjøpte Flem seg videre opp i Magseis, før han solgte 100.000 aksjer etter nyhetene om at seismikkselskapet TGS ville kjøpe selskapet.

I 2022 begynte Flems handler å følge Investtechs portefølje i større grad. Dette året handlet Flem i 20 aksjer, hvorav 16 var i Investtech-porteføljen.

I 2023 har Flem frem til 22. august handlet i 18 aksjer, hvorav 15 var i Investtechs portefølje.

Flem har i sum stort sett tapt penger på aksjehandlene han har gjort mens Huitfeldt har vært statsråd, har investeringsdirektør Robert Næss i Nordea beregnet.

– Mønsteret hans er at han ikke har hatt aksjene veldig lenge, og aksjehandlene hans virker ganske sannsynlig. Det er ikke noe som tyder på at han har noen spesiell informasjonsfordel, sa investeringsdirektøren til E24 onsdag.

Publisert: