Flere banker hever boliglånsrenten

DNB øker renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng. Også Nordea hever sine renter.

DNB var første storbank ute til å heve boliglånsrenten.
Publisert:

Som vanlig følger landets banker etter sentralbanken når styringsrenten justeres.

– Med bakgrunn i Norges Banks beslutning om å heve styringsrenten med 0,25 prosentpoeng på rentemøtet 17. august, har DNB besluttet å øke renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng, sier Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarked i DNB, i en uttalelse.

DNB øker renten på alle sparekontoene sine med 0,25 prosentpoeng, opplyser konstituert kommunikasjonsdirektør Kari Vartdal Riise i DNB til E24.

Les på E24+

Sjeføkonomer: Så høy blir renten før det snur

– Bygger opp buffer

Senere på dagen fulgte Nordea, Sparebanken Sør og SpareBak1 Sørøst-Norge etter. Nordea hever renten på sparekontoer med 0,25 prosentpoeng.

– Etter de mange renteøkningene opplever vi stadig økende interesse blant våre kunder for sparing på konto. Særlig for Sparekonto 60+ har det de siste månedene vært stor pågang, og til tross for innstramminger i økonomien ser vi at mange kunder bygger opp en buffer, sier Randi Marjamaa, leder for personmarked i Nordea Norge, i en pressemelding.

Sparebanken Sør setter opp rentene på boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng og for innskudd med inntil 0,30 prosentpoeng.

SpareBak1 Sørøst-Norge setter opp renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng.

Torsdag forrige uke slo Norges Bank til med en enkel renteheving, altså 0,25 prosentpoeng, og satte styringsrenten med det opp til 4 prosent.

Varslet ny heving

Norges Bank varslet at neste renteheving antakeligvis kommer allerede i september.

– Det videre forløpet for renten vil avhenge av den økonomiske utviklingen. Går det som vi nå tror, setter vi styringsrenten videre opp i september, sa sentralbanksjef Ida Wolden Bache i en pressemelding i forbindelse med rentehevingen.

Bakgrunnen for rentehevingene fra Norges Bank er at inflasjonen (prisveksten) er langt over sentralbankens mål om 2 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om