Kinesiske eiendomsaksjer slår tilbake

Eiendomssektoren i Kina får en liten oppsving på Hongkong-børsen etter grep fra myndighetene.

Publisert:

Det er bred oppgang i de asiatiske markedene mandag morgen. Slik ser det ut for noen av de toneangivende børsene i Asia og Stillehavsområdet i 06-tiden:

  • Shanghai Composite er opp 1,12 prosent
  • Hang Seng i Hongkong klatrer 2,55 prosent
  • Nikkei 225-indeksen i Tokyo er opp 0,55 prosent
  • Kospi i Seoul stiger 0,36 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore stiger 0,17
  • ASX 200 i Sydney er opp 0,45 prosent

Eiendomshopp

Den kinesiske eiendomssektoren har bidratt til å trekke ned økonomien i landet. Myndighetene har gjort flere grep for å stimulere sektoren, og aksjemarkedene responderer positivt.

Bloombergs indikator for kinesiske eiendomsaksjer stiger rundt åtte prosent i morgentimene. Hang Seng Mainland Property Index, som består av kinesiske eiendomsaksjer, er samtidig opp 8,89 prosent

Myndighetene har lempet på reguleringer som gjør eiendomsmarkedet mer attraktivt. Det ble solgt 1800 nye boliger i Beijing på lørdag, skriver Bloomberg, som viser til lokale medier. Til sammenligning ble det solgt 3.100 boliger i hele august samlet.

Blant eiendomsaksjene som gjør det bra mandag morgen finner vi Country Garden som har falt 62 prosent siden årsskiftet. I morgentimene er aksjen opp mer enn 13 prosent på børsen i Hongkong. Bloomberg skriver at selskapet skal ha lyktes med å betale en renteinnbetaling knyttet til et malaysisk gjeldspapir.

Selskapet gikk nylig glipp av to renteinnbetalinger på obligasjonslån nominert i dollar, som til sammen var på 22,5 millioner, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Les også

Country Garden tapte over 70 milliarder kroner

Bloomberg skriver for øvrig at Country Garden kun har to dager på seg til å betale et obligasjonslån knyttet til dollaren.

Flere kinesiske eiendomsaksjer stiger mandag morgen:

  • Evergrande er opp 7,2 prosent
  • Longfor Group bykser 9,44 prosent
  • China Resources Land hopper 9,8 prosent

Rentemøte og handelsbalanse

Senere denne uken kommer det viktige data fra Australia og Kina. På tirsdag skal den australske sentralbanken komme med rentebeslutning. Prisveksten i landet steg til 6,1 prosent i august, fra 5,4 prosent i juli.

På torsdag ventes Kina å offentliggjøre tall for handelsbalansen. Nylig bikket inflasjonen i landet over til deflasjon. Det betyr at prisene faller. Ferske tall for den kinesiske inflasjonen kommer neste helg.

I en tidligere versjon av denne saken sto det at det ble solgt 1.800 boliger i Kina på lørdag, og 3.100 boliger i hele august. Det er feil. Tallene gjelder for nye boliger i Beijing.

Publisert: