Mindre tap for Rec Silicon

Rec Silicon tapte mindre enn i forrige kvartal og skriver at de vil gjenåpne fabrikken i Moses Lake den 1. november i år.

GJENÅPNING: Selskapet håper å kunne komme opp i 100 prosent produksjon på fabrikken i Moses Lake mot slutten av 2024
Publisert:
  • Rec Silicons brutto driftsresultat (ebitda) endte på minus 8,5 millioner dollar i andre kvartal fra minus 1,1 millioner dollar i andre kvartal i fjor, viser kvartalsrapporten tirsdag.
  • Resultatet før skatt endte på minus 14,7 millioner dollar, mot minus 23,6 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor.
  • Omsetningen endte på 36,7 millioner dollar, ned fra 45,0 millioner dollar i andre kvartal i fjor.

Oslo Børs-noterte Rec Silicon produserer silisiumprodukter til blant annet solceller og batterier.

Rec Silicon-sjef Kurt Levens sier i rapporten at markedet for databrikker (semiconductors) virker å nærme seg en stabilisert bunn, men for store beholdninger av noen materialer og gasser må fortsatt fjernes fra verdikjeden.

– Vi fortsetter å overvåke situasjonen og se mot en potensiell innhenting i løpet av 2024. Til tross for motvindene er ebitda for kvartalet, dog fortsatt negativt, betydelig forbedret fra forrige kvartal, sier Levens.

Moses Lake-planer i rute

Gjenåpning av fabrikken i Moses Lake er planlagt til 1. november 2023, selskapet melder at fremgangen går bra og er i rute. Tidligere har det vært meldt at gjenåpningen av det viktige anlegget skulle skje i årets fjerde kvartal.

Rec Silicon planlegger for 50 prosent drift i andre kvartal 2024 og opptrapping til full produksjon i fjerde kvartal 2024, ifølge kvartalsrapporten. Det er på linje med tidligere estimater.

Rec Silicon var i en årrekke vært fanget i en handelskrig i sol mellom USA og Kina. Handelsbarrierer har utestengt produktene laget i USA fra det kinesiske markedet og bidro til at Recs avanserte silisiumfabrikk ved Moses Lake i USA ble stengt.

Selskapet har over lenger tid hatt planer om å gjenåpne anlegget igjen, blant annet etter at den sørkoreanske industrigiganten Hanwha kom inn på eiersiden og USAs grønne milliardpakke på 369 milliarder dollar til grønn industri og energi i USA over en tiårsperiode.

Publisert: