Olav Thon går av som styreleder i Olav Thon Gruppen

Konsernsjef Kjetil Nilsen overtar som styreleder i Olav Thon Gruppen.

Olav Thon fylte 100 år den 29. juni, og markerte med kona Sissel Berdal Haga på trappen til Hotel Bristol i Oslo.
Publisert:

– Etter mange år som styreleder og samtidig rundet en alder på 100 år fant Olav Thon det naturlig å trappe litt ned på arbeidsmengden, sier konsernsjef Kjetil Nilsen til E24.

Eiendomswatch meldte om avgangen først.

– Han går derfor av som styreleder i Olav Thon Gruppen, sier Nilsen.

Les på E24+

Gårdsgutten som ble hotellmilliardær

Fortsetter

100-åringen fortsetter som styremedlem, mens det er konsernsjef Kjetil Nilsen overtar som styreleder etter Thon, skriver Eiendomswatch.

– Jeg overtar stafettpinnen og blir styreleder. Jeg ønsker å takke Olav Thon for hans uvurderlige innsats som styreleder i Olav Thon Gruppen gjennom flere 10-år. Men samtidig vil Thon være fortsatt aktiv som ordinært styremedlem og bidra med sin enorme erfaring til konsernet som vanlig.

Ifølge Brønnøysundregistrene skjedde endringen mandag 10. juli.

Thon gikk av som styreleder i Olav Thon Eiendomsselskap tidligere i år. Også da tok Nilsen over som styreleder, skriver nettstedet.

I 2013 overførte Olav Thon mesteparten av sine eiendommer og aksjer i Olav Thon Gruppen AS, til en verdi av 25 milliarder kroner, til Olav Thon Stiftelsen. Thon pensjonerte seg som 98-åring i 2022.

100 år

Thon fylte 100 år 29. juni. Sammen med kona Sissel Berdal Haga hilste han folk fra trappa til Hotel Bristol i Oslo sentrum.

– I bransjen er han alles «grand old man». Han er et forbilde og har vært det i mange år. Det er utrolig det han har fått til, sa Christian Ringnes til E24 i anledning 100-årsdagen.

Konsernet Olav Thon Gruppen AS omfatter en rekke virksomheter, hvorav kjernen er hotell og eiendom. Blant annet eier gruppen hoteller, kjøpesentre og serveringssteder.

Les også

Se bildene: 100 år med Olav Thon

Les også

Hyller Olav Thon: – Alles «grand old man»

Publisert:

Her kan du lese mer om