Oljenedtur bidro til fall på Børsen

Oljeprisen faller betydelig. Dermed endte flere oljeaksjer ned.

Publisert:

Mandagens nedtur fortsatte på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte ned 0,63 prosent ved stenging.

Oljeprisen har falt igjennom dagen, og like før klokken 16.30 handles et fat nordsjøolje (Brent spot) for 83,34 dollar fatet i skrivende stund. Det er en nedgang på 1,80 prosent siden midnatt.

Slik gikk det med tre av de mest omsatte oljeaksjene:

  • Equinor steg 0,11 prosent
  • Aker BP falt 1,79 prosent
  • Vår Energi hentet inn mye på tampen, men falt til slutt 0,64 prosent
Les på E24+

Sara Midtgaard: − Her ville jeg investert i bolig nå

Internasjonalt peker pilene nedover også på de viktigste børsene ute i Europa, og på de øvrige børsene i Norden. I USA var det oppgang på Wall Street mandag kveld, mens pilene peker forsiktig ned i førhandelen på Wall Street i skrivende stund.

Atlantic Sapphire ser lavere inntekter

Den landbaserte oppdretteren varsler lavere inntekter enn ventet i andre halvår etter temperaturproblemer. For varmt vann og konsekvensen det har for vannkvaliteten, har medført en lavere biomasse enn tidligere antatt.

Konsekvensen er «lavere biomassevekst og inntekter i andre halvår 2023 sammenlignet med hva selskapet ventet», ifølge en børsmelding. Atlantic Sapphire bygger ut et stort anlegg i Miami i USA.

Aksjen falt til slutt 16,23 prosent.

Petter Stordalen er nest største eier i Atlantic Sapphire gjennom Strawberry Capital. Runar Vatne er også en av de kjente navne som er inn blant de største aksjonærene.

Lakseanalytiker Alexander Aukner i DNB Markets er skuffet. Før dagens nyhet var han en av veldig få som anbefalte kjøp av aksjen, med et kursmål på 6 kroner.

– Vi hadde fått inntrykk av at det operasjonelle var stabilt og gikk bra, men det er tydelig at det har blitt et problem i løpet av juli, sier han til E24.

– Reduserte inntekter i andre halvår er uheldig. Det er klart det er skuffende, og det kan bety lengre tid før selskapet når «cash flow break-even» (kontantstrømmen går i null), tilføyer han.

Kongsberg Automotive faller

En rekke andre selskaper har også kommet med nyheter og kvartalstall i morgentimene mandag. Blant disse er Kongsberg Automotive en av dagens børstapere i tidlig handel.

Bildelprodusenten fikk et resultat før skatt på minus 19,2 millioner euro i andre kvartal, tilsvarende et tap på 214 millioner norske kroner. Det er en forverring fra et resultat på minus 3,6 millioner på samme tid i fjor. Inntektene landet kun litt lavere enn for et år siden.

Kongsberg Automotive-aksjen falt 6,21 prosent.

Hydrogenpro-sjefen går på dagen

Hydrogenselskapet meldte tirsdag at toppsjef Tarjei Johansen går på dagen. Årsaken er at Hydrogenpro legger om strategien.

Den endrede strategien innebærer økt satsing på USA, også med en mulig notering på Nasdaq-børsen. Målet er å «dra nytte av den brede investorinteressen for grønt hydrogen», skriver selskapet.

Hydrogenpro opplyser at de vil finne alternative finansieringsløsninger for ekspansjonen istedenfor å hente penger gjennom emisjoner og utvanne eksisterende aksjonærer.

Hydrogenpro-aksjen endte ned 2,78 prosent.

Publisert: