Oslo Børs avsluttet uken med oppgang

Ukens siste handelsdag stengte med oppgang. Norwegian-aksjen steg etter nye trafikktall.

Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs var opp 0,83 prosent fredag ved stenging.

Slik så det for de mest omsatte aksjene ved stengingstid:

  • Equinor steg 2,09 prosent
  • DNB økte med 0,72 prosent
  • Frontline gikk opp 0,63 prosent
  • Aker BP så en økning på 1,71 prosent
  • Norwegian løftet seg 1,64 prosent

Nordsjøoljen brent ble handlet til 85,6 dollar per fat ved stengingstid.

Torsdag endte Børsen svakt opp, etter å ha fulgt internasjonale markeder ned.

Les på E24+

Oskar Westerlin: – Altfor mange skal ha noe å si om investeringer

Norwegian fløy 2,3 millioner passasjerer

Flyselskapet la frem ferske trafikktall for høysesong-måneden juli. Den ble «historisk sterk», ifølge Norwegian. Antall passasjerer var 2,3 millioner, fem prosent mer enn i samme måned i fjor, og fyllingsgraden var 92,4 prosent.

ABG Sundal Collier skrev i en kommentar at Norwegian har startet tredje kvartal sterkt, og at meglerhusets driftsresultatestimat for tredje kvartal på 2,1 milliarder kroner bør økes med rundt 5 prosent etter trafikktallene for juli, ifølge Infront TDN Direkt.

– Alt i alt sterke tall, bedre enn våre estimater og dermed støttende for 2023-prognosene, skrev Pareto Securities i en oppdatering.

DNB Markets vurderte tallene i rapporten, sammen med positive utsikter for august og september, som en positiv oppdatering. Meglerhuset skrev videre at de forventer å øke ebitdaebitdaSelskapets driftsresultat før renter, skatter, avskrivninger og nedskrivninger-estimatene for 2023 med mellom 5 og 10 prosent, og ser en positiv aksjekursreaksjon under dagens handel.

Pareto Securities og Arctic Securities ser også en økning i 2023-estimatene i Norwegian, på bakgrunn av oppdateringen.

Höegh Autoliners steg

Höegh Autoliners rapporterte fredag om at selskapet hadde transportert 1,4 millioner kubikkmeter (kbm) med last i juli 2023 på pro rata-basis. Videre var den gjennomsnittlige bruttofraktraten i juli på 88,7 dollar per kbm, som er en oppgang på 1,5 prosent sammenlignet med snittraten i andre kvartal 2023. Nettofraktraten i måneden var 77,7 dollar per kbm, opp 3,6 prosent sammenlignet med snittraten i andre kvartal 2023.

ABG Sundal Collier skrev at dersom de bruker gjennomsnittlig nettorate og volum for juli som et anslag for hele tredje kvartal, ser meglerhuset en oppside på rundt 15 prosent mot Factset- og Bloomberg-konsensus.

Videre skrev ABG at dersom nettoraten rapportert for juli, inkludert nettoraten for andre kvartal på 75 dollar per kbm, brukes for den resterende delen av året, bør både selskapets brutto driftsresultat og resultat per aksje komme inn på henholdsvis 11 prosent og 18 prosent over Factset- og Bloomberg-konsensus.

Meglerhuset mener at dagens tall fra Höegh Autoliners sannsynligvis vil være en positiv katalysator for aksjekursen, til tross for de potensielle konsekvensene av et resesjonspress på bileksport.

Pareto Securities fortalte at etter den positive kvartalsrapporten fra Caterpillar tidligere denne uken, sammen med flere støttende makroindikatorer, kan påvirke sentimentet blant biltransportørene positivt. Fearnley Securities tror også på et sterkt marked, der meglerhuset tror fraktratene vil holde seg høye gjennom første halvår 2024.

Höegh Autoliners-aksjen steg 3,87 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om