Oslo Børs endte opp – Børskjemper falt etter å ha lagt frem resultater

DNB og Kongsberg Gruppen ble straffet på Oslo Børs etter å ha lagt frem resultater for andre kvartal. Verst gikk det for forsvars -og teknologikonsernet.

Oslo Børs
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,87 prosent onsdag. Tirsdag endte med en forsiktig opptur på 0,33 prosent.

Nordsjøoljen (Brent spot) handles onsdag rundt én dollar høyere per fat siden stengetid på Oslo Børs tirsdag. Oljeprisene støttes blant annet av tegn på at russisk råoljeproduksjon endelig kan ha begynt å avta, samt en svakere dollar, skriver Bloomberg.

Et fat nordsjøolje koster 80 dollar klokken 16.25.

Les på E24+

Slik ble 2500 kroner i måneden til en liten formue

Slik så det ut for de mest omsatte aksjene ved stengetid onsdag:

  • Equinor steg 0,42 prosent
  • DNB endte ned 1,85 prosent
  • Aker BP steg 1,8 prosent
  • PGS endte opp 12,72 prosent
  • Nordic Semiconductor steg 5,29 prosent

Kahoot var blant dagens vinnere på Oslo Børs og steg 6,5 prosent til kurs 31,83 kroner etter at Morgan Stanley oppjusterte sitt kursmål til 35 kroner per aksje, fra 25 kroner, og gjentok en overvekstanbefaling.

Morgan Stanley mener at selskapets nye AI-verktøy vil tilføre stor verdi, spesielt for lærere, ifølge Bloomberg. Investeringsbanken tror at første tegn på en stabilisering av aktive kontoer reduserer sannsynligheten for en strukturell nedgang. Investeringsbanken legger til at nye AI-verktøy er "svært lovende" og bør øke betalt konvertering i skolekategorien. Videre mener de at 2026-målene fra selskapets kapitalmarkedsdag er oppnåelige og de innebygde kostnadsforutsetningene virker veldig konservative, etter deres syn.

Inntektsvekst for DNB

Kvartalsrapporten viser at storbanken hadde netto renteinntekter på 15,2 milliarder, mot 11,5 milliarder i samme kvartal i fjor.

Det er det høyeste beløpet for DNB i et kvartal noensinne.

Netto renteinntekter er forskjellen på det banken selv betaler for å låne penger, og det kundene betaler når de låner av banken, og er bankens hovedkilde til inntekter.

Totale inntekter beløp seg til 20,2 milliarder kroner i kvartalet, opp fra 16,4 milliarder foregående år.

Storbanken fikk et resultat før skatt på 12,3 milliarder kroner, mot 10,2 milliarder i andre kvartal i 2022.

– Vi vokser i både person- og bedriftsmarkedet, og gleder oss over at mange nye kunder velger oss, sier Kjerstin Braathen, konsernsjef i DNB.

I kvartalet er det tatt tapsavsetninger på 871 millioner kroner, i hovedsak knyttet til en portefølje under avvikling i Polen, skriver DNB.

DNB-aksjen falt 1,85 prosent.

Les også

Inntektsvekst for DNB

Svakere ordrereserve enn ventet

Kongsberg Gruppen leverer svakere ordreinngang i andre kvartal, men bedrer resultatet før skatt fra samme kvartal i 2022.

  • Forsvars- og teknologikonsernet øker ordreinngangen til 10,512 milliarder i andre kvartal. Det er en forverring fra 10,945 milliarder i andre kvartal 2022. På forhånd ventet analytikerne 11,669 milliarder, ifølge Infront TDN Direkt.
  • Resultatet før skatt ender på 984 millioner kroner. En forbedring på 308 millioner kroner fra 676 millioner i andre kvartal året før.
  • Driftsinntektene (omsetningen) øker også til 9,6 milliarder kroner i årets andre kvartal fra 7,7 milliarder kroner i andre kvartal 2022.

På forhånd vare det ventet at resultatet før skatt skulle være på 1 milliard kroner, og omsetningen på ni milliarder, ifølge syv analytikere som Infront TDN Direkt har spurt.

Ved utgangen av andre kvartal var ordrereserven på 68.130 milliarder kroner, mot ventet 69.328 milliarder kroner.

Aksjen endte ned 2,08 prosent.

Les også

Kongsberg Gruppen bedrer resultatet med 308 millioner kroner før skatt

Publisert: