Resultatfall på 180 milliarder kroner for verdens største oljeselskap – jekker opp utbyttet

Det Saudi-Arabia-kontrollerte oljeselskapet Aramco jekker opp utbyttet med 107 milliarder kroner, til tross for kraftig resultatfall.

Publisert:

Den saudiarabiske statlige oljegiganten Aramco fikk et overskudd på 112,81 milliarder riyal i andre kvartal. Det tilsvarer 30,07 milliarder dollar, og 305 milliarder norske kroner.

Det er en markant nedgang fra de 48,4 milliarder dollarene (491 milliarder kroner) som ble registrert i samme periode i fjor, ifølge selskapets rapport.

Resultatet faller etter at prisen på olje- og gass har falt betydelig sammenlignet med fjoråret.

– Til tross for økonomisk motvind ser vi signaler som indikerer at den globale etterspørselen fortsatt er robust, støttet av en pågående bedring i luftfartssektoren, sier Aramco-sjef, Amin Nasser, ifølge CNBC.

Nyhetsbyrået skriver at resultatet overstiger analytikernes forventninger som klokket inn på 29,8 milliarder dollar før resultatet ble lagt frem.

Les på E24+

Storebrand-forvalter ser kjøpsmuligheter etter kursfall

Jekker opp utbyttet

Oljegiganten vil betale ut et utbytte på 29,4 milliarder dollar. Det er en betydelig oppjustering fra 18,8 milliarder dollar på samme tid i fjor.

Dermed føyer Aramco seg inn i rekken av oljeselskaper som deler ut mer til aksjonærene til tross for fallende resultater. BP økte nylig utbyttet med 10 prosent, og annonserte samtidig et tilbakekjøpsprogram på 1,5 milliarder dollar.

– Vår plan om å opprettholde bærekraftige og progressive utbytter for våre aksjonærer forblir intakt, sier Nasser.

I en tidligere versjon av denne saken stod det i ingressen at utbyttet jekkes opp med 107 millioner kroner. Det riktige er 107 milliarder kroner. Feilen ble rettet 07.08 klokken 12.47.

Publisert:

Her kan du lese mer om