Resultatnedgang for Kid

Interiørkjeden Kid tjente 45,3 millioner før skatt i andre kvartal.

Kid-sjef Anders Fjeld.
Publisert:

Interiørkjeden Kid legger frem resultater for andre kvartal torsdag morgen.

  • Resultat før skatt endte på 45,3 millioner kroner, ned fra 67,9 millioner kroner i andre kvartal 2022.
  • Driftsresultatet (ebitda) var 166,6 millioner kroner i andre kvartal, en million kroner lavere enn i samme periode i fjor.

I første kvartal gikk selskapet, står bak både Kid-butikkene i Norge og Hemtex-butikkene i Sverige, med kraftig underskudd. Men nå har selskapet klart å snu fra minus til pluss på bunnlinjen.

Selskapet skriver at en normalisering av internasjonale fraktrater, som nådde toppen i 2022, samt prisjusteringer implementert i første kvartal, har bedret selskapets bruttofortjeneste.

Selskapet gjentar sine økonomiske mål med en normalisert bruttofortjeneste for hele året 2023.

Inntektsnedgang

«En utfordrende start på kvartalet og redusert besøkstall i butikkene resulterte i noe lavere inntekter i forhold til fjoråret», skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Allerede i juli meldte Kid-gruppen at inntektene falt med 2,5 prosent i andre kvartal, til 724,2 millioner kroner.

Kids inntekter falt 1,1 prosent, til 450,7 millioner kroner. Hemtex’ omsetning falt 4,8 prosent, til 268,0 millioner svenske kroner.

Underskudd i første kvartal

I første kvartal 2023 falt interiørkjedens resultat kraftig og endte over i minus. Kid tapte 57 millioner før skatt, sammenlignet med pluss 11,5 millioner i første kvartal 2022.

I kvartalsrapporten pekte Kid på høye fraktkostnader og økte driftsutgifter som årsaker bak resultatfallet. Driftsutgiftene løftes av økte lønns- og leieutgifter, ifølge selskapet.

Publisert:

Her kan du lese mer om