Scatec klatret – Oslo Børs endte uken i minus

Svak oppgang fredag klarte ikke å bikke Børsen over i pluss uken sett under ett. Fornybarselskapet Scatec fikk vind i seilene etter oppgradering fra internasjonal storbank.

Publisert:

Oslo Børs var forsiktig ned gjennom det meste av ukens siste handelsdagen, men stemningen ble litt lystigere mot slutten av dagen. Oljeprisoppgangen inn mot stenging bidro til at dagen endte så vidt i positivt terreng.

Hovedindeksen endte marginalt opp 0,05 prosent.

Oljeprisen (brent spot) ligger på 77,3 dollar fatet like før stenging, etter å ha klatret rundt én dollar den siste timen før Oslo Børs stengte for helgen. Oljeprisen er opp rundt enn to dollar siden Børsen stengte i går.

Internasjonalt er det blandet stemning og relativt flatt på Wall Street i USA fredag ettermiddag. Når det kommer til de sentrale børsene i Europa er det oppgang i Frankfurt og Paris rundt stengetid i Oslo, men svak nedgang i London.

Les på E24+

Ukens Investtech: Fem sterke tradingideer

Den bitte lille sluttspurten fredag var ikke nok til å ta Oslo Børs over i positivt terreng for uken. Torsdag endte blant annet med en markant nedgang på 1,53 prosent, og dagen før var det også negativ stemning.

Hovedindeksen falt 1,25 prosent om man ser uken under ett.

Slik gikk det med noen av de mest omsatte aksjene på ukens siste handelsdag:

  • Equinor falt 0,25 prosent
  • DNB falt 0,05 prosent
  • Aker BP steg 2,55 prosent
  • Norsk Hydro steg 0,35 prosent
  • Frontline steg 0,83 prosent

Scatec steg etter oppgradering

Solenergiselskapet Scatec er en av dagens klare børsvinnere. Aksjen endte dagen opp 9,3 prosent.

Meglerhuset Barclays har fredag oppgraderer Scatec til en overvektsanbefaling, fra tidligere likevekt, med et uendret kursmål på 115 kroner. Meglerhuset peker blant annet på mindre risiko for en kapitalinnhenting, en risiko de mener har tynget aksjekursen.

Les på E24+

Tek-analytikernes favoritter: – Jeg mener aksjen er billig

«Driftsmessig leverer selskapet godt på prosjekter som er under bygging og har lykkes med å selge Upington-eiendelen. Finansielt sett er kostnadskuttprogrammet godt i gang, og vi forventer bedre kontantstrøm fra Ukraina. Samlet sett mener vi at dette bør fjerne risikoen for en egenkapitalemisjon», skriver meglerhuset ifølge Infront TDN Direkt.

Barclays estimerer at selskapet vil rapportere en ebitda på 1,2 milliarder kroner i andre kvartal 2023, noe som vil være 41 prosent høyere enn konsensus innhentet av selskapet selv.

Höegh Autoliners klatret

Bilfraktrederiet Höegh Autoliners fraktet 1,3 millioner kubikkmeter (CBM) last i juni, viste en oppdatering fra selskapet fredag morgen. Netto fraktrate forrige måned var 73,7 dollar per kubikkmeter, som var noe ned fra juni.

Höegh Autoliners-aksjen steg 4 prosent fredag etter oppdateringen.

ABG Sundal Collier omtaler ratene som fortsatt svært sterke, og skriver at de etterlater en oppside til estimatene. Basert på tallene ser meglerhuset en oppside på 6 prosent i konsensusestimatene for ebitda i andre kvartal 2023 og estimerer en ebitda for kvartalet på 161 millioner dollar.

«Investormiljøet forblir, forståelig nok, svært bekymret for de potensielle konsekvensene av resesjonspress på globalt bilsalg og derav bileksport, mens vi fortsetter å trekke frem den strukturelle positive effekten fra kinesisk eksport som er opp 82 prosent hittil i år», skriver ABG.

Pareto Securities estimerer en ebitda på rundt 170 millioner dollar mot konsensus på 160 millioner dollar, Forutsatt lignende marginer som i fjerde og første kvartal

Administrerende direktør Andreas Enger i Höegh Autoliners sier i meldingen at juni var en ny veldig god måned for selskapet.

Bombrikkeselskap øker inntektene

Det har også kommet tall og nyheter fra flere andre selskaper fredag:

  • Bombrikkeselskapet Q-Free økte inntektene til 290 millioner norske kroner, opp 36 prosent fra samme kvartal i fjor. Resultat før skatt falt samtidig til 10 millioner, mot 15,1 millioner året før. Aksjen steg 3,3 prosent.
  • Meglerhuset ABG Sundal Collier opplevde nok et inntektsfall i årets andre kvartal, som følge av tøffe makroforhold. Resultat før skatt falt også til 51 millioner kroner, mot 99 millioner i fjor. Aksjen endte fredagen ned 0,2 prosent.
  • Solcelleinstallatøren Otovo har mottatt beskjed fra Finanstilsynet som fastslår at Otovos abonnementsprodukt utgjør finansiell leasing fra et regulatorisk perspektiv, som innebærer krav om konsesjon. Otovo opplyser at de er uenige i avgjørelsen, og sannsynligvis vil anke. Aksjen falt 0,5 prosent fredag.
Publisert: