Shippingaksjer mot strømmen på negativ Oslo Børs

Nedgangen på Børsen tiltok utover ettermiddagen, men flere rederier skilte seg ut med å stige. Oppgangen for Norwegian dabbet av.

Publisert:

Oslo Børs holdt seg i negativt terreng gjennom hele handelsdagen, men stemningen surnet tydelig gjennom de siste par timene inn mot stenging.

Hovedindeksen endte markant ned 1,53 prosent.

I verdensmarkedene har det også vært negativt stemning torsdag ettermiddag. I Europa er børsene i både Frankfurt, London og Paris er ned mer enn to prosent rundt stengetid i Oslo.

I USA er det markant nedgang på Wall Street, blant annet etter overraskende sterke jobbtall.

Les på E24+

Tek-analytikernes favoritter: – Jeg mener aksjen er billig

Oljeprisen har også svekket seg. Nordsjøolje (brent spot) handles for 75,1 dollar fatet kort tid før Oslo Børs stenger. Det er ned 1,3 dollar siden midnatt.

Shipping mot strømmen

Blant de mest omsatte aksjene er det stort sett nedgang, men flere rederier bidrar derimot til å trekke i positiv retning. Oljeselskapene Equinor (ned 2,04 prosent) og Aker BP (ned 3,5 prosent) endte som de to mest omsatte aksjene.

Slik gikk det med noen av de mest omsatte shippingaksjene på Børsen:

  • Frontline steg 2,2 prosent
  • MPC Container Ships steg 3 prosent
  • Golden Ocean Group steg 0,9 prosent
  • Hafnia steg 0,4 prosent
  • Stolt-Nielsen steg 2 prosent

Stolt-Nielsen rapporterte før børsåpning torsdag et driftsresultat på 10,1 millioner dollar i andre kvartal 2023, mot 112 millioner dollar i samme kvartal året før. Driftsinntektene var 722 millioner dollar i kvartalet, mot 689 millioner dollar i tilsvarende kvartal året før.

Norwegian kjøper Widerøe

En av dagens store nyheter er at flyselskapet Norwegian er blitt enig med Widerøe om å kjøpe selskapet. Norwegian anslår verdien av Widerøe til å være på to milliarder kroner, men kjøpesummen er satt til 1,125 milliarder kroner.

Norwegian-aksjen steg over seks prosent i tidlig handel, men dette roet seg til en flat utvikling utover dagen. Aksjen endte til slutt helt uendret fra dagen før, som en av dagens mest omsatte.

Les også

Analytiker: Gjør Norwegian mindre attraktiv som oppkjøpskandidat

Endelig pris vil være avhengig av visse vilkår, blant annet justering for Widerøes lønnsomhet i 2023, skriver Norwegian i en børsmelding. Selskapene skal fremdeles drives separat, ifølge børsmeldingen. Ansatte vil fortsatt være ansatt i henholdsvis Widerøe og Norwegian.

Konkurransetilsynet sier til E24 at Widerøe-oppkjøpet ikke kan gjennomføres før de har godkjent det.

Les også

Overrasket flyekspert om Norwegians kjøp: – En milliard for et flyselskap er ikke all verden

Tidligere torsdag morgen la Norwegian frem trafikktall som viste at selskapet fraktet to millioner passasjerer i juni. Det er det høyeste antallet passasjerer siden juni i fjor.

Selskapet skriver i en børsmelding at bookingtallene for sommeren er positive, og at utsiktene for luftfarten også ser bra ut for august og september.

Les også

Bjørn Kjos om Norwegians Widerøe-oppkjøp: - Et klokt valg

Publisert: