Siem Offshore-opptur etter tallslipp: – En sterk rapport

Børsen fikk en positiv slutt på uken. Siem Offshore-aksjen skøyt fart etter kvartalstall.

Rapporteringssesongen for andre kvartal nærmer seg slutt på Oslo Børs.
Publisert:

Torsdag endte Oslo Børs omtrent uendret. Ved stengetid fredag steg Hovedindeksen 0,29 prosent.

Oslo Børs har falt rundt 1,8 prosent så langt denne uken.

Slik så ut for de mest omsatte aksjene:

  • Equinor stiger 1,2 prosent
  • DNB falt 0,14 prosent
  • Frontline endte ned 0,50 prosent
  • Norwegian falt 3 prosent
  • Aker BP steg 0,79 prosent

Et fat nordsjøolje (Brent spot) handles i øyeblikket for 83,58 dollar fatet. Det er en oppgang på 1,06 prosent siden midnatt.

Aksjeopptur

Siem Offshore fikk et driftsresultat på 29 millioner dollar i andre kvartal 2023, mot 16 millioner dollar i samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport fredag.

Resultat før skatt var på 30 millioner dollar, opp fra 20 millioner dollar i andre kvartal i fjor.

Offshorerederiet skriver at andre kvartal ble omtrent som forventet, med en generell økning i aktiviteten i de fleste regioner.

På Oslo Børs endte aksjen opp 7,14 prosent.

– Det er en sterk rapport slik vi ser det. De tjener 20 prosent mer i kvartalet enn våre forventninger og estimatene skal opp. Nettogjelden kommer ned, refinansieringen ser overkommelig ut og vi mener selskapet kan betale utbytte fra 2025, sier analytiker Jørgen Opheim i Pareto Securities til E24.

Kahoot-frist forlenget

Like før stengetid ble det kjent at Kahoot-frieren forlenger fristen på milliardbud med to uker.

Fredag utløp fristen for milliardbudet fra Goldman Sachs på Kahoot, et oppkjøpsforsøk som har møtt på betydelig motstand fra storeiere.

Flere fondsforvaltere har varslet at de vil si nei til Goldman Sachs. Storeier Eika Kapitalforvaltning har derimot solgt unna de fleste aksjene i frykt for at budet ikke går gjennom.

Aksjen endte opp 0,77 prosent.

Problemer for Atlantic Sapphire

Den landbaserte oppdretteren Atlantic Sapphire har slitt med temperaturproblemer, og må få inn mer penger for å ha stor nok buffer i høst. Resultatene for første halvår viser at omsetningen falt.

Selskapet hadde både mindre inntekter og et større underskudd i første halvår 2023, enn på samme tid året før. Det viser kvartalsrapporten torsdag ettermiddag.

  • Inntektene kom inn på 8,1 millioner dollar i første halvår, mot 9,7 millioner på samme tid i fjor.
  • Resultatet før skatt endte på minus 48,4 millioner dollar i halvåret, en forverring fra minus 12,3 millioner i første halvår 2022.
  • Brutto driftsresultat (EBITDA) kom på minus 36,4 millioner dollar, mot minus 5,7 millioner på samme tid i fjor.

Høyere temperaturer og konsekvensen det har for vannkvaliteten, hadde medført en lavere biomasse enn tidligere antatt. Ved utgangen av juli var biomassen estimert til 2.700 tonn.

På bakgrunn av temperaturproblemene varslet selskapet at de tror inntektene i andre halvår 2023 blir lavere enn selskapet ventet.

Aksjen falt 50,95 prosent til 2,2 kroner.

Les også

Tror Atlantic Sapphire trenger over en halv milliard kroner

Resultatfall for Grieg Seafood

Grieg Seafood leverte fredag et operasjonelt driftsresultat på 547 millioner kroner i andre kvartal, ned fra 986 millioner på samme tid i fjor, ifølge andrekvartalsrapporten.

På forhånd var det ventet at det operasjonelle driftsresultatet skulle falle til 500 millioner kroner, ifølge Infront TDN Direkt.

– Utfordrende biologiske forhold fra tidligere kvartaler fortsatte i andre kvartal, spesielt i Finnmark, skriver Grieg-sjef Andreas Kvame i kvartalsrapporten, men legger til at en rekke tiltak er satt i verk og at de har startet å se positive resultater.

Selskapet falt 3,14 prosent i tretiden.

Les mer om fredagens tallslipp i Aksjelive.

Publisert: