Sine (28) solgte bilen og startet såpeselskap: – Vær forberedt på en uforutsigbar hverdag

Da Sine Stokke (28) bestemte seg for å starte eget selskap, ble oppsparte midler og bilen ofret.

GRÜNDER: Sine Stokke så et problem som hun ønsket å løse da hun startet selskapet Clean Innovation.
Publisert: Publisert:

– Brikkene begynte å falle på plass under masteren. Jeg kunne kombinere utdannelsen og min lidenskap til å skape noe jeg opplever er viktig for den tiden vi lever i nå, sier Sine Stokke.

Nå har kosmetikkselskapet Clean Innovation, som hun lanserte i 2021, fått innpass på et titalls norske hoteller med sine Elm Organics-produkter. De samarbeider med et laboratorium i Frankrike, samt at de har en økologisk gård på Jevnaker hvor de også skal dyrke egne ingredienser.

Les også

Siste sjanse: Tips oss om årets ledertalent

DYRKE EGNE INGREDIENSER: Elm Organics har nå en gård på Jevnaker hvor de har begynt å gro egne ingredienser til produktene sine.

Stokke, som er datter av skuespiller Linn Stokke og investor Atle Brynestad, er opptatt av å skape kosmetiske produkter med minst mulig fotavtrykk på miljøet. Moren er med-grunnlegger og styreleder i selskapet.

– Vi så under covid-19 pandemien at vi og resten av verden brukte enorme mengder såpe, så vi ønsket å lage blant annet såpe som var biologisk nedbrytbar og bra for helsen, sier kjemiingeniøren.

LABRATORIUMET: Elm Organics har et laboratorium i Frankrike der de lager produktene sine.

Kjenner du et ledertalent under 35 år? Nå er det siste sjanse til å sende inn tips til E24s Ledertalentene her!

Skal tjene penger i 2024

Selskapet ble startet samtidig som Stokke begynte på mastergraden, og med begrenset økonomi måtte hun selge bilen for å få råd til oppstarten. I tillegg hadde hun oppsparte midler etter en mat- og helsebok hun skrev sammen med sin mor. 

I dag har Clean Innovation tre ansatte og i 2022 et driftsresultat på minus 1,385 millioner. Dette er Stokke fornøyd med.

– Jeg ser nå at vi vil tjene penger litt raskere enn det jeg tidligere har regnet med. Bare nettbutikken har femdoblet omsetningen så langt i år, og i samme tid har 24 nye hoteller blitt Elm-kunder i første halvåret av 2023. Det ser ut som at vi nærmer oss et nullresultat i år, og at vi begynner å tjene penger allerede neste år, sier hun.

INGREDIENSER: Det var da Sine og moren Linn leste på ingredienslistene til hotellsåpene der de bodde, at ideen til Elm Organics ble født.

Ambisjonene for selskapet er store.

– Vi satser på det norske markedet først ved å selge til hoteller og butikker. Men vi ønsker å gå globalt. Vi lever i en tid hvor innovasjon og nytenkning er viktigere enn noen gang. Kanskje kan vi da få en litt bedre planet.

Seks tips

Og her er gründerens seks råd til deg som går med svanger med gründerplaner.

  1. Finn noe du har en genuin interesse for, for du kommer til å bruke veldig mye tid på det.
  2. Vær forberedt på en uforutsigbar hverdag. Hver dag er forskjellig og du må jobbe med mange ulike områder samtidig.
  3. Lær deg stressmestringsteknikker tidlig.
  4. Feire delmål!
  5. Ikke vær redd for å mislykkes. Du kommer til å feile mange ganger, men det er bare sunt! Feiltrinn kan være «stepping stones» som korrigerer retning.
  6. Ta vare på helsen. Spis riktig, tren og vær sosial – finn en balanse som fungerer for deg. Det gir mer energi og kapasitet til å håndtere hva enn som kommer.
Publisert: