Tek-fall preget rød Wall Street

De toneangivende indeksene på Wall Street pekte nedover, med tekindeksen Nasdaq i førersetet.

Publisert:

Etter å ha hatt en tung tirsdag, ble det ikke noen bedre onsdag på Wall Street.

Fasit ved stenging klokken 22.00 norsk tid er at samtlige av de toneangivende indeksene falt i dag.

  • Dow Jones endte ned 0,54 prosent
  • Nasdaq Composite falt 1,17 prosent
  • S&P 500 falt 0,70 prosent

Oljeprisen har stort sett steget i hele dag. Et lite tilbakefall rundt klokken 19, ble raskt hentet inn igjen. Siden midnatt har prisen steget 1,48 prosent. Et fat nordsjøolje (Brent spot) koster i skrivende stund 87,39 dollar fatet.

Avventende

Amerikanske CNBC anslår at markedets relative rolige tilnærming, kommer som følge av torsdagens ventede inflasjonstall i USA. Disse er helt avgjørende for hva Fed foretar seg inn mot neste rentemøte.

Akkurat nå priser markedet inn minst en renteheving til.

I slutten av juli hevet sentralbanken renten til intervallet 5,25 prosent til 5,50 prosent. Det er det høyeste nivået landet har sett på 22 år. Samtidig er inflasjonen nede i 3 prosent, med en kjerneinflasjon på 4,8 prosent.

Inflasjonstallene legges frem klokken 14.30 norsk tid torsdag.

Nedturen fortsatte

Bankaksjene som preget nedturen tirsdag, fortsatte å svekke seg også i dag. Dette kommer som et resultat av at 10 bankaksjer ble nedgrader i går.

Slik ser de største bankaksjene ut ved stenging onsdag:

  • Goldman Sachs falt 1,60 prosent
  • JPMorgan endte ned 1,34 prosent
  • Citigroup falt 1,58 prosent
  • Wells Fargo falt 1,69 prosent
  • Bank of America endte ned 1,31 prosent

Skuffende kvartalsrapport

Roblox kan være et selskap å holde øye med onsdag, ettersom spillgiganten har presentert regnskapet for det andre kvartalet. Kvartalsrapporten viste seg derimot å være skuffende, sett i lys av analytikernes spådom.

Kvartalsrapporten viste blant annet et tap på 282,8 millioner dollar. Selskapet skriver at de venter å fortsette og tape penger i overskuelig fremtid.

Aksjen endte dagen ned nesten 22 prosent.

Lyft faller

Et annet selskap som sliter onsdag, er transportselskapet Lyft. Aksjen har falt nesten 6 prosent inn mot børsåpning. Dette skjer etter at kvartalsrapporten ble lagt frem onsdag. Selv om den var i tråd med forventingene, nedjusterer de inntjeningen per aksje.

Utover handelsdagen fortsatte nedgangen. Til slutt endte den ned 10 prosent.

Jakter fersk kapital før børsnotering

Financial TImes melder onsdag, via nyhetsbyrået Reuters, at Amazon jobber for å bli den største investoren i selskapet Arm, som er ventet å gå på børs i løpet av høsten. Noteringen på Nasdaq kan skje så tidlig som i september.

Det er SoftBank som gjerne vil ha Amazon med på laget.

Reuters melder at Arm allerede har vært i dialog med ti store tekselskaper angående investeringer i forkant av børsnoteringen. Dette inkluderer selskaper som Intel, Alphabet og Nvidia.

Publisert: