TGS vil kjøpe Magseis for 2,3 milliarder kroner

Styret i Magseis og største aksjonær støtter budet, som ligger mer enn 50 prosent over kursen ved stengetid tirsdag.

Kristian Johansen er administrerende direktør i TGS
Publisert:

Det melder de to seismikkselskapene i en børsmelding.

TGS og Magseis har blitt enige om vilkår for oppkjøp, der aksjonærene i Magseis får 0,0426 TGS-aksjer for hver Magseis-aksje, i tillegg til 2,3 kroner i kontanter per aksje.

Styret i Magseis har enstemmig valgt å støtte budet. Den største aksjonæren i Magseis, Fairfield MS, medlemmer i styret og ledelsen har akseptert budet. Til sammen eier disse 33,4 prosent av selskapet.

Tilbudet har en budpremie på 53,7 prosent over kursen på Magseis ved stengetid i går.

– Ved å kombinere Magseis's ledende posisjon med TGS's kapasitet innen dataprosessering, skaper vi et unikt kvalitetsprodukt, sier Kristian Johansen, administrerende direktør i TGS i meldingen.

Totalt verdsetter budet Magseis til 2,3 milliarder kroner – 8,6 kroner per aksje.

Leverte inntektsvekst

– Den seismiske industrien går gjennom en stor endringsfase som har brakt strukturelle utfordringer. Å tilpasse seg disse endringene vil være gunstig for våre investorer og kunder, sier Carel Hooijkaas, administrerende direktør i Magseis.

Magseis Fairfield leverte i midten av mai resultater som viste fortsatt underskudd, men at inntektene steg kraftig.

I årets første kvartal gikk Magseis med et driftsresultat på minus 9 millioner dollar, mot et driftsunderskudd på 15 millioner i samme periode i 2021.

Resultatet etter skatt endte samtidig med underskudd på 12,2 millioner dollar. Det er litt mindre i minus enn første kvartal i fjor, da underskuddet var på 15,9 millioner dollar.

Inntektene økte samtidig kraftig til 75,2 millioner dollar, mot 42,9 millioner på samme tid i 2021.

Vilkårene for budene er blant andre at over 90 prosent av Magseis’ aksjonærer godtar budet og at tilsynsmyndigheter gjør det samme.

Publisert: