TV 2 varsler kostnadskutt på 400 millioner kroner – utelukker ikke nedbemanning

Mediehuset sliter med økonomien, og ser seg nødt til å gjøre drastiske økonomiske grep.

Publisert:

Foreløpig anslag er et kostnadskutt på 400 millioner kroner, skriver TV2 i en pressemelding.

Administrerende direktør Olav T. Sandnes sier at TV 2 skal se grundig på hele kostnadsbildet, men at de ikke kan utelukke nedbemanning.

– Mediebransjen er under sterkt press, i Norge og globalt. Samtidig skaper den teknologiske utviklingen behov for nye og større investeringer som TV 2 bør og må ta. Betydelig økte priser på produksjon og attraktivt innhold, en svekket norsk krone, og økt konkurranse rammer alle redaktørstyrte medier. Det får nå konsekvenser også for TV 2, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2 Olav T. Sandnes

Han kan ikke utelukke nedbemanning, og sier at hele kostnadsbildet vil bli sett på.

– Vi skal nå snu alle steiner og se på innsparingsmuligheter i hele virksomheten, sier TV 2-sjefen.

Medier24 omtalte saken først.

– Dramatisk

Det er ikke første gang TV 2 ikke kan utelukke nedbemanning. I 2017 kuttet mediehuset 177 årsverk, ifølge Kampanje.

– Jeg tenker at det er et dramatisk kostnadskutt som vi står ovenfor. Det er mange i TV 2 som har nedbemanningen i 2017 friskt i minne. Det er vondt og vanskelig for mange. Vi vet foreløpig lite, sier klubbleder Margrethe Håland Solheim til VG.

Hun forteller at det er vanskelig å se for seg at en slik type sum ikke går utover bemanningen.

– Alle kjenner jo på dette. Det blir et spennende arbeid fremover.

Kraftig resultatfall

Årsresultatet for TV2-konsernet viser et tap 40,3 millioner kroner for året 2022. En kraftig nedgang fra overskuddet på 277,7 millioner kroner i 2021.

– Dette skyldes i hovedsak bortfall av Premier League-rettighetene våren 2022, svakere konjunkturer i makroøkonomien, samt en lang periode uten distribusjonsavtale med Altibox, skrev TV2 i en pressemelding tidligere i år.

Søkt om ny periode

Denne uken ble det kjent at TV 2 leverte søknad til Kultur- og likestillingsdepartementet om en ny periode som kommersiell allmennkringkaster.

Avtalen har en årlig ramme på inntil 150 millioner kroner og en varighet på fem år. TV 2 har hatt avtalen siden oppstarten i 1992, skriver NTB.

– TV 2 har gått gjennom omstillinger før, og nå som oppgaven er kjent skal vi sammen gjennomføre de tiltakene som er nødvendige for å sikre vår posisjon i det norske mediebildet og vårt bidrag til samfunnet også de kommende årene, sier Sandnes.

Publisert:

Her kan du lese mer om