John Fredriksen trekker seg ut av eget fond

Skipsreder og milliardær John Fredriksen dumper fondet han var med å starte.

Publisert:

Forvalter Vegard Søraunet mister rundt to tredjedeler av forvaltningskapitalen når John Fredriksen trekker seg ut av fondet Aeternum Capital.

Fondet startet opp utelukkende med kapital fra skipsreder og milliardær John Fredriksen, men har siden åpnet opp for flere investorer.

Det var Finansavisen som omtalte saken først.

Aeternum Capital investerer utenfor Fredriksens kjerneområder og er investert i blant annet Skistar og Elektroimportøren.

Fondet vil fortsette å forvalte den resterende kapitalen, skriver det i en pressemelding.

I henhold til avtalen mellom fondet og Fredriksen er det ventet å ta seks kvartaler før kapitalen er trukket ut. Prosessen vil starte i desember 2023, skriver Aeternum Capital.

Finansavisen skriver at avkastningen i starten av 2021 var 58 prosent for fondet. I 2022 snudde det, og fondet falt 38 prosent. Ved utgangen av mai hadde pilene snudd igjen, og var da opp 17,5 prosent.

– Vi fikk blø i fjor hvis vi ser på aksjekurser. Det er ingen tvil om at det var et tøft år. Men vi «rebounder» kraftig i år, sa Søraunet til Finansavisen for en måned siden.

Børsfall for portefølje-selskaper

Avisen skriver at fondet forvalter rundt 7 milliarder kroner. Det betyr i så fall at Fredriksen tar med seg verdier for om lag 4 milliarder kroner.

Dagens Næringsliv skriver at den børsnoterte delen av porteføljen er verdt omtrent fire milliarder kroner.

Elektroimportøren faller 6,48 prosent på Oslo Børs i skrivende stund. Skistar er ned 4,54 prosent på Stockholm-børsen.

E24 har forsøkt å få en kommentar fra Vegard Søraunet, uten å lykkes.

I en tidligere versjon av denne saken sto det at prosessen vil ta seks måneder, dette er feil. Det riktige er at det vil ta seks kvartaler, altså 1,5 år. Dette ble rettet torsdag 07. september klokken 07.40.

Publisert:

Her kan du lese mer om