SAS fløy 2,3 millioner passasjerer i august

Flyselskapet avsluttet sommeren med litt færre passasjerer og mindre fulle fly enn tidligere på sesongen.

Publisert:

SAS fraktet i underkant av 2,3 millioner passasjerer i august 2023, viser ferske trafikktall fra selskapet. Årets siste sommermåned ble dermed litt svakere enn de to foregående.

I både juni og juli hadde SAS 2,4 millioner passasjerer. August-tallene er samtidig bedre enn på samme tid i fjor, da selskapet hadde 1,7 millioner passasjerer.

Flyene var også mindre fulle inn tidligere på sommeren. Fyllingsgraden landet på 78,8 prosent i august. I juni og juli holdt den seg over 80 prosent.

Les på E24+

– Jeg har ikke snakket om dette i intervjuer før

Vil øke vinterkapasiteten

– SAS avslutter en travel sommersesong med 7,1 millioner passasjerer i løpet av juni, juli og august. Vi er glade for å se den sterke etterspørselen og høye passasjertall, sier SAS-sjef Anko van der Werff i meldingen.

Inntekt per passasjerkilometer (yield) i august endte på 1,06 svenske kroner uten valutajusteringer. Det er bedre enn i juli i år og august i fjor, men svakere enn i juni i år.

Kapasiteten (ASK) var 4,26 milliarder setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 3,36 milliarder setekilometer.

– Etterspørselen ser fortsatt stabil ut og vi kommer til å øke kapasiteten vår for vintersesongen også, sier van der Werff videre.

Første overskudd siden 2019

I forrige uke la SAS frem sine finansielle resultater for mai, juni og juli.

Resultat før skatt endte på 457 millioner svenske kroner i det som regnskapsmessig var tredje kvartal, sammenlignet med et tap før skatt på nær to milliarder svenske kroner i samme periode i fjor.

Dette var det første overskuddet flyselskapet har hatt i et kvartal siden 2019.

Les også

SAS med første overskudd på nær fire år

SAS står midt i en omfattende restruktureringsprosess, og er under såkalt konkursbeskyttelse i USA (chapter 11). Selskapet har blant annet mål om å gjøre store kostnadskutt, hente inn 9,5 milliarder svenske kroner i friske penger og konvertere eller minske 20 milliarder svenske kroner i gjeld.

Det er ventet at den amerikanske kapitalforvalteren Apollo Capital Management og den danske stat blir de to klart største aksjonærene i «nye SAS».

Publisert:

Her kan du lese mer om