Venezia skal ta inngangspenger i 2024

Venezia vil neste år teste ut en ordning der besøkende på dagstur må betale 5 euro for å slippe inn. Håpet er å dempe turiststrømmen til den italienske byen.

Inngangspengene innføres ikke for at Venezia skal tjene penger, understreker byens myndigheter, som sier de bare vil dekke administrasjonskostnadene til prøveordningen.
  • NTB-Reuters-AFP
Publisert: Publisert:

Avgiften skal innkreves over 30 dager neste år, hovedsakelig i helger på våren og sommeren der antallet turister er spesielt høyt.

Byrådet i Venezia ga tirsdag grønt lys til prøveordningen. Unesco anbefalte nylig å sette Venezia på listen over truede verdensarvesteder som følge av masseturismen.

– Å regulere turiststrømmen i bestemte perioder er nødvendig, men det innebærer ikke å stenge byen, sier ordfører Luigi Brugnaro.

– Venezia vil alltid være åpen for alle, bedyrer han.

Rundt fire av fem turister i Venezia er der på dagstur. Myndighetene håper avgiften vil bedre livskvaliteten både for turister som overnatter, og for de stadig færre fastboende i byen. Innbyggertallet har falt fra 110.000 til rundt 50.000 på drøyt 50 år.

Publisert:

Her kan du lese mer om