Oljefondet stenger kontor i Kina

Shanghai-kontoret stenges, men investeringene i Kina skal forbli uendret. Singapore blir nå eneste kontor i Asia.

Oljefondet og toppsjef Nicolai Tangen legger ned sitt eneste kontor i Kina.
Publisert:

Oljefondet har startet prosessen med å stenge sitt kontor i Shanghai.

Investeringsstrategien eller investeringene i Kina blir ikke påvirket, skriver fondet i en pressemelding. Det skal være såkalte operasjonelle vurderinger som ligger bak.

Oljefondet har i dag kontorer i London, New York, Singapore og Shanghai, i tillegg til kontoret i Oslo. Singapore blir dermed det eneste kontoret i Asia når Shanghai forsvinner.

«Gjennom årene har Singapore-kontoret vårt i økende grad fungert som en hub for hele Asia-regionen og har blitt bygget opp til å ta hånd om alle operasjonelle funksjoner, inkludert for Kina» heter det i pressemeldingen.

Les på E24+

Emil (35) sa opp jobben uten å ha en ny

Stengingen av Shanghai–kontoret er derfor kun «en justering», skriver Oljefondet. Det er i dag åtte ansatte ved kontoret.

Ved utgangen av fjoråret var fondet investert i rundt 850 kinesiske selskaper, til en total verdi av rundt 42 milliarder dollar. Det tilsvarte den gang rundt 412 milliarder kroner.

Oljefondet, som formelt heter Statens pensjonsfond utland, investerer i selskaper over store deler av verden. Det sitter på en eierandel i mer enn 9200 selskaper. Som et av verdens største fond eier det i snitt 1,5 prosent av alle børsnoterte selskaper i verden.

Markedsverdien til fondet er på rundt 15.270 milliarder kroner torsdag morgen.

Publisert: