TV-produksjonskjempe varsler nedbemanninger

Nep Norway merker de vanskelige tidene i mediebransjen.

Innsparinger blant annet i Viaplay og TV 2 vil ramme medieleverandører som Nep.
Publisert: Publisert:

– Vi er i en nedbemanningsprosess. Vi kan ikke kommentere så mye om det nå siden vi står midt oppi det, sier administrerende direktør Morten Aass i Nep Norway til E24.

Han sier de på generelt grunnlag er forberedt på at aktiviteten i det norske TV-markedet kommer til å gå ned.

– Alle de største kundene våre har kunngjort at de skal gjennom ganske dramatiske prosesser for å spare kostnader. At det slår ned på oss som underleverandør, er ganske naturlig. Det handler om å være litt føre-var, sier Aass.

TV 2 varslet i august kostnadskutt på 400 millioner kroner og utelukket ikke nedbemanninger. Strømmetjenesten Viaplay tapte på sin side over 6 milliarder kroner i andre kvartal og sier opp 25 prosent av de ansatte.

Les også

TV 2 varsler kostnadskutt på 400 millioner kroner – utelukker ikke nedbemanning

Kan ikke si noe om omfang

– Kan dere si noe om omfanget av nedbemanningene?

– Nei, det ville vært helt feil nå, sier Aass.

Nep Norway har 140 ansatte og benytter seg av over 350 frilansere. Selskapet leverer tekniske tjenester for produksjon av sport, underholdning, musikk og bedriftsabonnementer.

I 2022 hadde selskapet 466 millioner kroner i inntekter, med et resultat før skatt på 13 millioner kroner. Selskapet er ifølge nettsiden landets største leverandør av produksjonstjenester.

Les også

Viaplay sier opp over 25 prosent av de ansatte: Vurderer salg av hele selskapet

Vanskelige tider

Da TV 2 varslet kostnadskuttene, trakk de blant annet frem økte priser på produksjon og innhold, en svekket norsk krone og økt konkurranse.

– Man trenger ikke være rakettforsker for å se at det norske TV-markedet er inne i en prosess hvor man må omstille seg og tilpasse seg de nye rammebetingelsene. Viaplay skal spare veldig mye penger, TV 2 skal spare fryktelig mye penger, de andre mediehusene skal spare. De hyrer oss inn for produksjonene, vi er ikke med i det redaksjonelle miljøet, sier Aass.

Publisert:

Her kan du lese mer om