Databrikke-kjempe vil prises til over 500 milliarder kroner i børsnotering

Apple, Google, Nvidia, Samsung og TSMC er blant gigantene som er interessert i å investere i databrikkeselskapet Arm når det gå på børs.

Publisert:

I august ble det kjent at Arm vil noteres på New York-børsen.

Nå er det offentliggjort flere detaljer om prisingen av aksjene i noteringen, og potensielle investorer i selskapet som blant annet designer databrikker til smarttelefoner.

Tegningskursen blir mellom 47–51 dollar per aksje, ifølge dokumenter sendt inn til USAs finanstilsyn. Selskapet prises dermed til mellom 48,22-52,33 milliarder dollar. Det tilsvarer 517-561 milliarder kroner med dagens kurs.

Les på E24+

Robottaxier skaper strid: Frykter dødsulykker

Arm ønsker å hente inn opptil 4,87 milliarder dollar i friske penger gjennom børsnoteringen, tilsvarende mer enn 52 milliarder kroner.

Børsnoteringen vil bli den største i verden så langt i år, selv med en tegningkurs i det nedre sjiktet av det som er planlagt, ifølge Bloomberg.

Flere eksperter og medier, inkludert Bloomberg, har i det siste spekulert i om Arm-noteringen kan åpne for andre børsnoteringer utover høsten.

Apple, Google og Nvidia vil være med

Flere teknologikjemper er nevnt som hjørnesteinsinvestorer i de ferske dokumentene.

Apple, Google, Nvidia, Samsung, TSMC, Intel og AMD er blant disse har indikert at de er interessert i å investere i Arm. Cadence Design Systems, Mediatek og Synopsys er de øvrige selskapene på listen.

Totalt har disse indikert at de vil kjøpe aksjer for opptil 735 millioner dollar. Det tilsvarer nesten 7,9 milliarder kroner.

Dagens eier Softbank skal fremdeles eie mesteparten av Arm etter at selskapet kommer på børs, ifølge planene. Det er ventet at Softbank vil bli sittende med rundt 90 prosent av aksjene.

Softbank-eid

Arm er eid av det store japanske konglomeratet Softbank. Databrikkedesigneren er basert i Storbritannia.

I forrige regnskapsår (som løp fram til mars 2023) hadde selskapet en omsetning på 2,03 milliarder dollar og et overskudd på 524 millioner dollar.

Softbank kjøpte opp Arm for 32 milliarder dollar i 2016, og tok det dermed av børsene i New York og London, skriver CNBC. Det japanske selskapet har tidligere forsøkt å selge Arm til databrikkeprodusenten Nvidia, men dette salget strandet blant annet etter motstand fra konkurransemyndigheter.

Publisert:

Her kan du lese mer om