Vekst for Clas Ohlson i Norge

Butikkjeden gjør det bra på Stockholmsbørsen etter å ha lagt frem kvartalstall.

Clas Ohlsons butikk i Drottninggatan i Stockholm.
Publisert:

Clas Ohlson øker omsetningen i både Norge, Sverige og Finland.

Omsetningen kom totalt på 2,19 milliarder svenske kroner i forrige kvartal, viser resultatrapporten som ble lagt frem onsdag. Det er opp fra 2,04 milliarder svenske kroner i samme periode i fjor.

Det ble likevel et nytt underskudd for selskapet i kvartalet. Resultatet etter skatt endte på minus 26,4 millioner svenske kroner, som var litt svakere enn minus 24,1 millioner på samme tid i fjor.

Clas Ohlson har avvikende regnskapsår, og deres forrige kvartal var månedene mai, juni og juli.

Butikkjeden sendes opp på Stockholmsbørsen etter tallslippet. Aksjen stiger 8,5 prosent i 11-tiden.

Vekst i Norge

Butikkjeden er størst i Sverige og Norge, men har også butikker i Finland.

I Norge klatret omsetningen til 934 millioner svenske kroner i kvartalet, opp fra 870 millioner på samme tid i 2022. Det er en vekst på 7 prosent.

Den organiske veksten i Norge, som måles i lokal valuta og ser bort fra oppkjøp, var på hele 11 prosent.

I Sverige klatret omsetning til 1,01 milliarder svenske kroner, mens den økte til 246 millioner i Finland. Nettsalget samlet sett steg til 253 millioner svenske kroner

Ifølge selskapet har trenden med økende salgstall fortsatt også i august. Økningen var på 14 prosent til 860 millioner svenske kroner i måneden.

160 stillinger blir borte

Clas Ohlson har tidligere meldt om at det skulle kuttes jobber og gjøres innsparinger. Disse grepene fortsettes å gjøres etter planen, skriver selskapet i den ferske kvartalsrapporten.

I løpet av høsten vil det forsvinne 160 stillinger i administrasjonen, som er en reduksjon på 25 prosent av de kontoransatte.

Ifølge selskapet har jobbkutt og andre sparetiltak i stor grad veid opp for de økte innkjøpsprisene som følge av negative valutautslag, høyere lønninger og økte leiekostnader.

Clas Ohlson skriver videre at det fortsatt er stor usikkerhet rundt den økonomiske situasjonen utover høsten, og om hvordan det vil påvirke forbrukernes handling.

Publisert:

Her kan du lese mer om