Økokrim: Kommer Huitfeldt-beslutning i morgen eller fredag

Økokrim kommer med en beslutning om de skal åpne etterforskning mot utenriksminister Anniken Huitfeldt eller ikke, i morgen eller fredag.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt
Publisert:

Det skriver Økokrim i en uttalelse til E24. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte e-posten fra Økokrim.

Onsdag i forrige uke innrømmet utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) at det var grunn til å tro at hun har vært inhabil i flere saker som følge av hennes ektemanns aksjehandler på Oslo Børs.

Les også

Huitfeldt fikk spørsmål om mannens aksjekjøp – dette fortalte hun ikke

Hun innrømte feil, og beklaget at hun ikke hadde gjort seg kjent med ektemannens aksjehandel i tiden hun har vært statsråd.

Økokrim var samme dag raskt ute og sa at det foreløpig ikke var grunn til å etterforske saken.

Dagen etter erklærte Økokrim-sjef Pål Lønseth, som har bakgrunn i Arbeiderpartiet, seg inhabil i vurderingen om påtalemyndigheten skal etterforske saken eller ei.

Måten Økokrim har kommunisert på i denne saken, har skapt reaksjoner i juridiske miljøer.

Les også

Jusprofessor: Etterforskning ville vært sløsing av offentlige midler

Noen har ikke forstått hvorfor Økokrim så raskt kunne konkludere på at saken ikke ga grunnlag for etterforskning, mens andre har ment at en eventuell etterforskning ville vært sløsing av offentlige midler.

Tirsdag opplyste Økokrim til E24 at de jobbet med å danne seg et mer helhetlig bilde av saken, og at de ville foreta enkelte undersøkelser av tilgjengelig informasjon.

Onsdag ble det klart at riksadvokaten har gitt grønt lys til at nestsjef i Økokrim, Inge Svae-Grotli får ansvar for å behandle habilitetssaken til Huitfeldt, ifølge NRK.

Huitfeldt er på reise i Latvias hovedstad Riga, og valgte onsdag å forlenge sitt opphold, ifølge TV 2.

Utenriksministeren deltar på et nordisk-baltisk utenriksmøte.

Hun skulle i utgangspunktet delta på en rundebordskonferanse på Ullevål stadion torsdag, med kronprins Haakon og prins Ali av Jordan i regi av Norges Fotballforbund.

Publisert: